2310587006 Ξενοφώντος 27, Σταυρούπολη info@valteco.gr
hero image
 
 
  2310587006  
     
  info@valteco.gr  
     
 
 
 
 
 
 
ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
Απολυμαντική VALTECO | Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη
 

Με τον όρο απεντόμωση εννοούμε τον έλεγχο και την καταπολέμηση - προληπτική η κατασταλτική - των εντόμων που έχουν βρει καταφύγιο στον χώρο μας. Σχεδιάζουμε για εσάς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εντοπισμού του προβλήματος, αντιμετώπισης και επίλυσης του με την ανάλογη μέθοδο. Βάσει των αναγκών του χώρου σας επιλέγεται το είδος καταπολέμησης των εντόμων. Οι μέθοδοι που ακολουθούμε για την αποτελεσματική καταστολή των επιβλαβών εντόμων περιγράφονται παρακάτω:

1. Με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης και ειδικά ακροφύσια, τα οποία είναι κατάλληλα για ρωγμές τοίχων και «κρίσιμων» σημείων συγκέντρωσης των εντόμων. 
2. Όπου κρίνεται απαραίτητο για την καταπολέμηση εντόμων, τοποθετείται ειδικό τροφοελκυστικό δόλωμα με την μορφή GEL ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου. 

 


 

 

Απεντομώσεις για κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες που υπάρχουν σε σπίτια είναι πιθανοί φορείς μολυσματικών  ασθενειών όπως η σαλμονέλα η γαστρεντερίτιδα και ο τύφος. 
Οι απεντομώσεις κατσαρίδων θα πρέπει να γίνονται προληπτικά  δυο φορές το έτος  για να διασφαλίζουμε ένα υγειές και προστατευμένο περιβάλλον τόσο από ασθένειες όσο και από αλλοιώσεις.
Η εφαρμογή απεντόμωσης πραγματοποιείτε με χρήση σκευασμάτων σε μορφή gel , το οποίο είναι άοσμο και απολυτά ασφαλές για τον άνθρωπο τα κατοικίδια ζώα  αλλά και γενικότερα για το αστικό περιβάλλον. 

 

Απεντομώσεις για τσιμπούρια

Τα τσιμπούρια όταν προσκολληθούν σε ζώα ή ανθρώπους είναι ικανά να μολύνουν και να μεταφέρουν βακτήρια, ιούς και παράσιτα, ακόμα και θανατηφόρες ασθένειες.
Το ζωύφιο τσιμπούρι ή αλλιώς κρότωνας έχει οκτώ πόδια και κεραίες. Στην περίπτωση που έχει τραφεί το μέγεθος της κοιλιάς του διογκώνεται.
Το δέρμα του είναι ελαστικό. Τρέφεται με αίμα που απορροφά από το δέρμα των θηλαστικών, στα οποία παρασιτεί. Βγαίνει δύσκολα όταν προσκολλάται πάνω στο δέρμα.

 

Απεντομώσεις για κοριούς

Η μεταφορά των κοριών μπορεί να γίνει με αποσκευές, με ρούχα, έπιπλα ή και άλλα είδη που μπορεί να μεταφέρουμε από άλλον μολυσμένο χώρο. Η συχνότερη περίπτωση μεταφοράς κοριών είναι από στρατευμένα άτομα. Ο κοριός είναι επίπεδο, ωοειδούς σχήματος, άπτερο, έντομο μεγέθους 4- 5 χιλιοστών.

Ένδειξη ύπαρξης κοριών σε ένα σπίτι ή σε στρώμα είναι τα τσιμπήματα στους ανθρώπους που οπτικά διακρίνονται σε σειρά πάνω στην επιφάνεια του δέρματος. Οι κοριοί αποβάλλουν από το οπίσθιο μέρος υπολείμματα αιμοσφαιρίνης μαύρου χρώματος μετά από κάθε αιμομύζηση.

 

Απεντομώσεις για ακάρεα

Τα ακάρεα είναι μικρά αρθρόποδα δυσδιάκριτα με το ανθρώπινο μάτι, καθώς δεν ξεπερνούν σε μέγεθος το ένα χιλιοστό του μέτρου. Τα ακάρεα βρίσκονται παντού στο περιβάλλον. Το πιο σύνηθες σύμπτωμα ύπαρξης ακάρεων στο χώρο μας είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούν όπως η αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα και δερματίτιδα.

 

Απεντομώσεις για ψύλλους

Ο ψύλλος είναι έντομο άπτερο, ωοειδούς σχήματος, μήκους 1,5 – 3,3 χιλιοστών συνήθως χρώματος καφέ. Ο ψύλλος έχει εμφανώς μεγαλύτερα πίσω πόδια από τα μπροστινά, δίνοντας του την δυνατότητα για πολύ μεγάλα άλματα που είναι έως και 200 φορές μεγαλύτερα από το σώμα τους. Αυτό διευκολύνει τον ψύλλο να βρει ξενιστή που θα του διασφαλίσει την τροφή του (αίμα).

Ο ψύλλος είναι επικίνδυνο παράσιτο διότι μεταφέρει ασθένειες, κάποιες σοβαρές και κάποιες λιγότερο τόσο για τα ζώα όσο και για τον άνθρωπο.