2310587006 Ξενοφώντος 27, Σταυρούπολη info@valteco.gr
hero image
 
 
  2310587006  
     
  info@valteco.gr  
     
 
 
 
 
 
 
ΦΙΔΟΑΠΩΘΗΣΗ
Απολυμαντική VALTECO | Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη
 

Φιδοαπώθηση είναι η εργασία για την προστασία των εγκαταστάσεων από τα ερπετά.

Οι εργασίες για την φιδοαπώθηση και την προστασία των χώρων από τα ερπετά διενεργούνται από έμπειρο προσωπικό παρουσία υπεύθυνου επιστήμονα Γεωπόνου ή Υγιεινολόγου. Η φιδοαπώθηση διενεργείται με χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Η χρήση δηλητηρίου και η θανάτωση των φιδιών απαγορεύεται από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία αφού τα ερπετά θεωρούνται είδη ευάλωτα και απειλούμενα με εξαφάνιση. Συνεπώς τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε στην φιδοαπώθηση δεν σκοτώνουν τα φίδια αλλά δρουν απωθητικά,απομακρύνοντάς τα από τις εγκαταστάσεις.

 


 

Τα σκευάσματα απώθησης των φιδιών τοποθετούνται σε κρίσιμα σημεία όπως σε κουφάλες δένδρων, κάτω από πέτρες, σε χώρους με πυκνή βλάστηση, σε σωρούς από άχρηστα υλικά, σε πέτρινους τοίχους κλπ. Πριν από τις εργασίες για την φιδοαπώθηση και πριν από την εφαρμογή των σκευασμάτων θα πρέπει ο χώρος να επιθεωρείται για να καταγραφούν όλα τα πιθανά σημεία για την παρουσία ερπετών. 7-10 ημέρες μετά πρέπει να διενεργείται και μία δεύτερη εφαρμογή, αυτή την φορά στην περίμετρο των εγκαταστάσεων για την προστασία του χώρου από νέα φίδια εισβολείς. Οι εφαρμογές για την φιδοαπώθηση γίνονται στα τέλη της Άνοιξης, στα μέσα του Καλοκαιριού και στις αρχές του Φθινοπώρου. Τους χειμερινούς μήνες στην Ελλάδα τα  φίδια δεν αποτελούν πρόβλημα και αυτή την περίοδο δεν διενεργείται φιδοαπώθηση μιας και όλα τα ερπετά βρίσκονται σε χειμερία νάρκη.