Skip links

Ποια είναι η Γερμανική Κατσαρίδα και γιατί υπάρχει στο σπίτι μου;!

Η γερμανική κατσαρίδα ή «ξανθιά» κατσαρίδα είναι το πιο κοινό είδος κατσαρίδας παγκοσμίως. Είναι εμφανώς μικρότερη από την Ανατολίτικη ή «μαύρη» κατσαρίδα και συνήθως φτάνει το 1-1,5 cm. Το χρώμα της είναι συνήθως ξανθό έως καφέ και έχει δύο σκουρόχρωμες λωρίδες στην περιοχή πίσω από το κεφάλι. Παρόλο που το είδος της έχει φτερά, το πέταγμά τους είναι πολύ αδύναμο,  κάνουν μόνο μικρά «φτερουγίσματα» όταν ενοχληθούν και είναι αδύνατον να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η ξανθιά κατσαρίδα είναι αδιαμφησβήτητα το έντομο που έχει δώσει στις κατσαρίδες την «κακή τους φήμη». Είναι τα πιο προβληματικά οικιακά, αλλά και επαγγελματικά έντομα. Εμφανίζονται κυρίως σε σπίτια, εστιατόρια, εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων κ.α. Το να ζουν τόσο «κοντά» στον άνθρωπο, είναι αυτό που τους κάνει να πολλαπλασιάζονται τόσο εύκολα. Μεταφέρονται με ευκολία από μια απλή επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ μέχρι και μέσα από σωλήνες και αποχετευτικά συστήματα.

Παρόλο που οι κατσαρίδες είναι νυκτόβια έντομα, η ξανθιά κατσαρίδα είναι ένα είδος το οποίο συχνά θα κάνει την εμφάνιση του και την ημέρα και αυτό συμβαίνει όταν πλέον ο πληθυσμός της έχει αυξηθεί ιδιαίτερα ή όταν οι φωλιές της «ενοχληθούν».

Γιατί έχω ξανθιές κατσαρίδες στο σπίτι μου;

Όλες οι κατσαρίδες τείνουν να εισβάλλουν στο σπίτι μας ή στις επιχειρήσεις μας για τους ίδιους τρείς λόγους: φαγητό, νερό και καταφύγιο. Το εσωτερικό περιβάλλον είναι ο ιδανικός τόπος για την κατσαρίδες ώστε να αναπτυχθούν, ειδικά σε χώρους όπου το φαγητό είναι άφθονο, το νερό είναι εύκολο να βρεθεί και οι εξωτερικοί παράγοντες δεν αποτελούν πρόβλημα για αυτές. Είναι ελάχιστοι οι εχθροί της κατσαρίδας στο εσωτερικό περιβάλλον (εκτός από εμάς τους ανθρώπους) και πάρα πολλές οι ευκαιρίες για να κρυφτούν από το βλέμμα μας. Είναι απίστευτα εύκολο για τις κατσαρίδες, να υπάρχουν στον χώρο χωρίς να γίνουν αντιληπτές για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένας κοινός μύθος είναι πως οι κατσαρίδες προσβάλλουν μόνο ακατοίκητους ή βρώμικους χώρους. Και αυτό σίγουρα δεν είναι αλήθεια. Καθώς η ξανθιά κατσαρίδα είναι παμφάγο παράσιτο, θεωρείτε έντομο της «ευκαιρίας». Αυτό σημαίνει ότι με την παραμικρή ευκαιρία θα εισβάλλει στον χώρο μας. Αυτό μπορεί να συμβεί από ρωγμές στους τοίχους, από «φαγωμένα» σανίδια, κάτω από την πόρτα ή από ανοιχτά παράθυρα. Στην πραγματικότητα, η οποιαδήποτε ρωγμή, σχισμή ή ακόμα και το πιο μικρό άνοιγμα, είτε διακρίνεται με το μάτι ή όχι, αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για είσοδο.

Πώς θα απαλλαγώ από τις ξανθιές κατσαρίδες;!

Είτε αντιμετωπίζεις πρόβλημα με ξανθιά είτε με μαύρη κατσαρίδα, σου προτείνουμε να επικοινωνήσεις κατευθείαν με ειδικό για άμεση αντιμετώπιση. Σπάνια οι «σπιτικές» μέθοδοι φέρουν αποτελέσματα στην καταπολέμηση των παρασίτων.

Η εταιρεία μας, με την πολυετή εμπειρία της στον χώρο και πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την αντιμετώπιση των κατσαρίδων. Η απεντόμωση για κατσαρίδες διαφέρει αναλόγως το ποιο είδος κατσαρίδας έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τον χώρο που βρίσκονται και το μέγεθος της προσβολής . Τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν για την εξολόθρευση τους μπορεί να είναι σε υγρή μορφή, αέρια, αερόλυμα και τζελ ή ακόμα και συνδυασμός αυτών.

Για περισσότερες συμβουλές μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο τηλέφωνο 2310 587 006.

This website uses cookies to improve your web experience.