Skip links


ΑΡΑΧΝΗ

Οι αράχνες είναι ένα από τα πιο κοινά οικιακά παράσιτα, γεγονός που τις κάνει ενόχληση σχεδόν για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού . Όταν οι αράχνες αρχίζουν να εμφανίζονται σε εσωτερικούς χώρους, πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν πώς να τις σκοτώσουν. Η VALTECO ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ  έχει τις απαντήσεις που χρειάζεστε! 

Θα συζητήσουμε τη χρήση σπρέι αράχνης και φυτοφαρμάκων για να απαλλαγούμε από αυτά τα παράσιτα και θα δώσουμε επίσης συμβουλές για την πρόληψη της εισόδου αράχνων στο σπίτι σας εξαρχής. 

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν συντομεύσεις για να απαλλαγείτε από τις αράχνες. Όπως και με άλλα παράσιτα και έντομα, η επιτυχία έρχεται μέσω της επίμονης εφαρμογής εντομοκτόνων και των αποτελεσματικών μεθόδων που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. 

Οι σκόνες εντομοκτόνων, τα αερολύματα και οι παγίδες αράχνης είναι τρεις από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να απαλλαγείτε από τις αράχνες από το σπίτι. Αφού ελέγξετε τις αράχνες, θα πρέπει να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την περιοχή για εκ νέου προσβολή. 

Αναγνώριση Αράχνων – Γενικά Χαρακτηριστικά

Η αράχνη ανήκει στα Αρθρόποδα και δεν θεωρείται έντομο, καθώς έχει οκτώ πόδια και το σώμα της χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά.

Οι αράχνες ανήκουν στην κλάση των Αραχνιδών και δεν έχουν φτερά. (Τα έντομα ή εξάποδα είναι τα μόνα αρθρόποδα που φέρουν φτερά) Πολλές αράχνες πλέκουν ιστό, όπου παγιδεύουν έντομα, τα οποία αποτελούν την κύρια τροφή τους. Λίγα είδη είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, όπως η ταραντούλα της οποίας το δάγκωμα πονάει αρκετά, και η μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας προκαλεί.

Οι αράχνες, όντας σαρκοφάγες, τρέφονται κυρίως με έντομα, με άλλες αράχνες, με σαρανταποδαρούσες, καθώς και άλλα μυριάποδα. Παρόλ’ αυτά,λίγα είδη είναι εξειδικευμένα αρπακτικά. Μερικές κυνηγούν πλησιάζοντας τη λεία που συναντούν τυχαία. Άλλες χρησιμοποιούν νήματα για να συλλάβουν το θύμα τους. 

Θεωρούνται ωφέλιμα είδη για τη γεωργία και λίγα είδη είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, όπως η ταραντούλα, της οποίας το δάγκωμα πονάει αρκετά και η μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας προκαλεί παράλυση των νεύρων και ακόμα και το θάνατο.

 

Αράχνες Μαύρης Χήρας

Οι αράχνες μαύρης χήρας είναι ίσως το πιο γνωστό είδος αράχνης, χάρη στο δηλητηριώδες δάγκωμά τους. Το θηλυκό έχει γυαλιστερή μαύρη, σφαιρική κοιλιά με δύο κίτρινα ή κόκκινα σημάδια σε σχήμα τριγώνου. Μοιάζει με κλεψύδρα.

 

Τα αρσενικά είναι μικρότερα και πιο ανοιχτόχρωμα, με ελαφριές ραβδώσεις στην κοιλιά.

Ο ιστός είναι ακανόνιστος, πολλές φορές βρίσκεται κατά μήκος των εξωτερικών θεμελίων σε πλάκες, κάτω από πέτρες και βράχους και πίσω από θάμνους.

Τα καλά νέα; συνήθως δεν μπαίνουν σε δομές.

 

Εντοπισμός Αράχνων

Ορισμένοι πληθυσμοί Αράχνης βρίσκονται σε υγρές και υγρές τοποθεσίες όπως υπόγεια και χώρους ανίχνευσης. Άλλες αράχνες προτιμούν ξηρά και ζεστά μέρη. Μπορούν συνήθως να βρεθούν στις επάνω γωνίες των δωματίων και των σοφιτών, καθώς και στις υποδαπέδους αεραγωγούς.

Οι αράχνες προτιμούν να κρύβονται σε σκοτεινές περιοχές και σε ρωγμές ως καταφύγιο για να κατασκευάσουν υλικό για τους ιστούς τους. Εάν υποψιάζεστε ότι έχει προσβληθεί από αράχνη, ξεκινήστε την αναζήτησή σας σε αυτά τα μέρη γύρω από το σπίτι σας!

 

 

 

ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ
ΜΥΓΑ
ΣΦΗΚΕΣ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ
ΑΚΑΡΕΑ
ΣΚΟΡΠΙΟΙ
ΑΡΑΧΝΗ
ΦΙΔΙΑ
ΠΤΗΝΑ
ΤΡΩΚΤΙΚΑ
ΤΕΡΜΙΤΕΣ
Α. ΚΑΤΑΤΣΑΡΙΔΑ
ΑΣΥΜΟΨΑΡΟ
ΣΑΡΑΚΙ
ΚΟΡΙΟΣ
ΜΑΥΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ
ΨΥΛΛΟΙ

    This website uses cookies to improve your web experience.