Skip links

Μια κοντινή εικόνα ενός ανοιχτού καφέ μικρού ποντικιού.Εμπορική Εξάλειψη Τρωκτικών 

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια αποτελούν ένδειξη ανθυγιεινών συνθηκών. Δεδομένου του ιστορικού εξάπλωσης ασθενειών, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί μπορούν να απωθήσουν τους πελάτες. Μόνο μια παρατήρηση τρωκτικών μπορεί εύκολα να διώξει οριστικά την πελατεία, να οδηγήσει σε αρνητικές αξιολογήσεις επιθεώρησης και ακόμη και να κλείσει την επιχείρησή σας. Τα τρωκτικά καταστρέφουν επίσης πολύτιμο απόθεμα τροφίμων και το ροκάνισμα και το τρύπημα τους μπορεί να προκαλέσει δαπανηρή δομική βλάβη.

Κρατήστε τα τρωκτικά έξω 

Το πρόγραμμα πρόληψης και εξάλειψης τρωκτικών της VALTECO  προστατεύει τις εγκαταστάσεις σας από αρουραίους και ποντίκια. Ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του κινδύνου είναι μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης στη διαχείριση παρασίτων, χρησιμοποιώντας μια σειρά τεχνικών, εργαλείων και συστημάτων που επιτυγχάνουν μακροπρόθεσμο έλεγχο της δραστηριότητας των παρασίτων. Μια «outside-in προσέγγιση» εστιάζει στην ελαχιστοποίηση της δραστηριότητας σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ανατρέχοντας στη βασική αιτία. Όσον αφορά τα τρωκτικά, η προσέγγιση από έξω προς τα μέσα σημαίνει μείωση της πίεσης των τρωκτικών στο εξωτερικό, δημιουργία στερεού φραγμού για να τα κρατήσει έξω και ανταποκρίνεται γρήγορα για την εξάλειψη της εσωτερικής δραστηριότητας. 

Εξωτερική προσέγγιση της VALTECO  για τον έλεγχο τρωκτικών

Υπάρχουν τρία στρώματα για την πλήρη προστασία από τρωκτικά. 

1.Έξω                             

Αυτή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας – ο εντοπισμός και η μείωση της πίεσης των παρασίτων εξωτερικά είναι συχνά η πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμη λύση για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός περιβάλλοντος απαλλαγμένου από παράσιτα. 

 • Λιμάνι – απορρίψτε τοποθεσίες λιμανιών, όπως κατάφυτη βλάστηση ή «σκουπίδια» 
 • Τρόφιμα – βεβαιωθείτε ότι τα απόβλητα αποθηκεύονται σωστά σε ασφαλή δοχεία 
 • Νερό – αφαιρέστε το στάσιμο νερό 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ: Γνωρίζατε ότι κάθε μέρα τα ποντίκια χρειάζονται μόνο 3 γραμμάρια τροφής και οι αρουραίοι 30 γραμμάρια; 

2.Είσοδος

Τα πιθανά σημεία εισόδου πρέπει να παρακολουθούνται και να τροποποιούνται για να μειωθεί ο κίνδυνος εισόδου τρωκτικών στο κτίριο. 

Μερικά από τα πιο κοινά σημεία εισόδου τρωκτικών περιλαμβάνουν: 

 • Πόρτες 
 • Δομικές τρύπες ή ζημιές 
 • Κενά στους αρμούς διαστολής ή γύρω από τους σωλήνες 
 • Αεραγωγοί 
 • Χώροι παράδοσης και φόρτωσης 

ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΝΤΟΜΟΥ: Γνωρίζατε ότι τα ποντίκια μπορούν να στριμώξουν μέσα από μια τρύπα τόσο μικρή όσο 6 χιλιοστά;

3.ΜΕΣΑ   

Η παρουσία τρωκτικών εντός της εγκατάστασης υποδηλώνει ότι υπήρξε παραβίαση στα δύο πρώτα στρώματα προστασίας, επομένως απαιτείται: 

 • Οθόνη 
 • Συγκομιδή – μαζική απομάκρυνση μεγάλων προσβολών μέσω παγίδευσης 
 • Εξάλειψη – πλήρης αφαίρεση μέσω στρατηγικής τοποθέτησης παγίδων και ελκυστικών 
 

 Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρασίτων 

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρασίτων της Valteco συνδυάζει μια εξωτερική προσέγγιση στον έλεγχο των παρασίτων με επιτόπια διαβούλευση, αναφορά βάσει δεδομένων, και εκπαιδευτικά εργαλεία για την ευαισθητοποίηση του προσωπικού σχετικά με το πώς μπορούν να αποτρέψουν τη δραστηριότητα των παρασίτων. 

Όταν συνεργάζεστε με το Valteco pest control , μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε καινοτόμες, επιστημονικές λύσεις για να διατηρήσετε τους πελάτες και το προσωπικό σας ασφαλή και την εγκατάστασή σας χωρίς παράσιτα

 

Γεγονότα τρωκτικών:  Ο ΠΟΥΡΟΥΡΟΣ ΣΤΕΓΗΣ (RATTUS RATTUS) είναι ένας κοινός τύπος τρωκτικών

Επειδή συχνά ζουν και ταξιδεύουν σε σκουπίδια, υπονόμους και άλλους ανθυγιεινούς χώρους, τα τρωκτικά μπορούν να μεταδώσουν βακτήρια και ασθένειες όπως η σαλμονέλα, το e.Coli και η δυσεντερία. 

Εάν μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μολύβι σε ένα κενό ή μια τρύπα, ένα ποντίκι θα μπορεί επίσης να κουνήσει το δρόμο του μέσα από αυτήν την τρύπα διαμέτρου 1/4 ίντσας (0,635 cm) επίσης!  

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα τρωκτικά ροκανίζουν; Επειδή οι κοπτήρες τους δεν σταματούν ποτέ να μεγαλώνουν, πρέπει να μασούν και να ροκανίζουν πράγματα για να εμποδίσουν τα δόντια τους να μεγαλώσουν στο κρανίο τους.  

Σε 6 μήνες, ένα μόνο ζευγάρι ποντικών μπορεί να φάει 4 λίβρες (1,80 κιλά) τροφής και να μολύνει 10 φορές αυτήν την ποσότητα με ούρα και περιττώματα. Επίσης μολύνουν τις συσκευασίες και τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα με τα 18.000 περιττώματα που παράγουν τους 6 μήνες. 

Τα πιο συχνά απαντώμενα στην Ελλάδα είναι :

το μαύρο ποντίκι – αρουραίος στέγης (Rattus rattus)

το καφέ ποντίκι – Νορβηγικός αρουραίος (Rattus norvegicus)

το οικιακό ποντίκι (Mus musculus)

Οι ενδείξεις για την ύπαρξη προβλήματος είναι ο εντοπισμός και η εύρεση:

 • περιττωμάτων
 • κατεστραμμένων υλικών
 • ζημιών σε κτήρια
 • κομματιασμένων υλικών για κτίσιμο φωλιάς (χαρτόνια, πλαστικά, μονωτικά υλικά και άλλα.)

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ

1. Για την καταπολέμηση των τρωκτικών είτε αυτά είναι οι μικροί οικιακοί ποντικοί (Mus musculus), είτε αρουραίοι (Rattus rattus, Rattus norvegicus) χρησιμοποιούμε δολώματα σε μορφή κέρινου κύβου (Wax block) μέσα σε δολωματικούς σταθμούς .  

 2. Οι δολωματικοί σταθμοί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ασφαλείας με κλειδί από σκληρό ανθεκτικό πλαστικό . 

Δολώματα

Τα δολώματα είναι σκευάσματα (ποντικοφάρμακα) τα οποία κατασκευάζονται από εγκεκριμένους οίκους Γεωργικών Φαρμάκων. Τα δολώματα μπορεί να είναι σε μορφή pellet, pasta ή blocks και αποτελούν το πιο συνηθισμένο τρόπο ελέγχου των τρωκτικών σε όλο τον κόσμο. 

Οι δολωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις ανεπτυγμένες χώρες είναι πλέον «3ης γενιάς» και χαμηλής τοξικότητας. Έτσι είναι ασφαλείς για ζώα και έχουν αντίδοτο την βιταμίνη Κ1. Περιέχουν τροφοελκυστικά ώστε να είναι εύγεστες και να προκαλούν τα τρωκτικά να τις δοκιμάσουν. Τα δολώματα στις σύγχρονες πρακτικές της μυοκτονίας, τοποθετούνται μέσα σε δολωματικούς σταθμούς). 

Παγίδα Κόλλας Αρουραίων 
MICKEY CATS – SUPER GLUE RAT BOARDS 
 
Παγίδα κόλλας αρουραίων από πολύ ανθεκτικό υλικό. Η εξαιρετικά ισχυρή του κόλλα και η ειδική κατασκευή του από εύκαμπτο υλικό δεν επιτρέπει στα τρωκτικά να διαφύγουν. Η νέα του σύνθεση, σε συνδυασμό με την χρήση ειδικού τροφοελκυστικού, ελκύει τους αρουραίους και τα ποντίκια σε απόσταση 10 τ.μ. Με δυνατότητα δίπλωσης για την δημιουργία διαφορετικών σχημάτων, κατάλληλων για τον κάθε χώρο εφαρμογής. Κατάλληλη για χώρους που δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί ποντικοφάρμακο. Χωρίς χρήση χημικών και 100% ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιείται επιπλέον για την έλκυση και σύλληψη βαδιστικών εντόμων. 

 


 

 

ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ
ΜΥΓΑ
ΣΦΗΚΕΣ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ
ΑΚΑΡΕΑ
ΣΚΟΡΠΙΟΙ
ΑΡΑΧΝΗ
ΦΙΔΙΑ
ΠΤΗΝΑ
ΤΡΩΚΤΙΚΑ
ΤΕΡΜΙΤΕΣ
Α. ΚΑΤΑΤΣΑΡΙΔΑ
ΑΣΥΜΟΨΑΡΟ
ΣΑΡΑΚΙ
ΚΟΡΙΟΣ
ΜΑΥΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ
ΨΥΛΛΟΙ

  This website uses cookies to improve your web experience.