Skip links

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΣΑΡΙΔΑ ( ΜΑΥΡΗ) 

οι ανατολίτικες κατσαρίδες είναι μεγάλες, γυαλιστερές και έχουν σκούρο καφέ ή σχεδόν μαύρο χρώμα. Ενώ τα περισσότερα είδη κατσαρίδων ζουν από την ανθρώπινη ζεστασιά και τα απόβλητα, οι ανατολίτικες κατσαρίδες παραμένουν οδοκαθαριστές σε εξωτερικούς χώρους. Αυτές οι κατσαρίδες συνήθως ζουν σε υπονόμους και ευδοκιμούν σε υγρή και σε αποσύνθεση οργανική ύλη. 

Προερχόμενες από τη Μαύρη και την Κασπία Θάλασσα, οι ανατολίτικες κατσαρίδες είναι μεγάλες, γυαλιστερές και έχουν σκούρο καφέ ή σχεδόν μαύρο χρώμα. Ενώ τα περισσότερα είδη κατσαρίδων ζουν από την ανθρώπινη ζεστασιά και τα απόβλητα, οι ανατολίτικες κατσαρίδες παραμένουν οδοκαθαριστές σε εξωτερικούς χώρους. Αυτές οι κατσαρίδες συνήθως ζουν σε υπονόμους και ευδοκιμούν σε υγρή και σε αποσύνθεση οργανική ύλη. Χρώμα, Σκούρο καφέ, σχεδόν μαύρο Πόδια, 6 Σχήμα, Ωοειδής Μέγεθος, 1″ Κεραίες, Αληθής 

Δαγκώνουν οι κατσαρίδες της Ανατολής; 

Ενώ οι ανατολίτικες κατσαρίδες σπάνια δαγκώνουν ανθρώπους, μπορεί να ωθηθούν να το κάνουν κατά τη διάρκεια μεγάλων προσβολών όταν η τροφή είναι σπάνια. Τα τσιμπήματα τους είναι συνήθως μικρά και ανώδυνα. 

Τι τρώνε οι κατσαρίδες της Ανατολής; 

Αυτό το είδος κατσαρίδας ταξιδεύει συχνά μέσω σωλήνων αποχέτευσης, επιβιώνει στη βρωμιά και απολαμβάνει θερμοκρασίες μεταξύ 68 και 84 βαθμών. Ευνοώντας τις ψυχρότερες θερμοκρασίες, οι ανατολίτικες κατσαρίδες θα επιδοθούν σε αμυλούχα ανθρώπινα υπολείμματα, αλλά απολαμβάνουν ως επί το πλείστον μια φυσική διατροφή με αποσυντιθέμενη φυτική και ζωική ύλη. 

Ανατολίτικες συνήθειες κατσαρίδων 

Δεδομένου ότι είναι πιο πιθανό να εισέλθουν στο σπίτι σας αναζητώντας νερό, αυτά τα πλάσματα τείνουν να βρίσκονται κοντά σε τουαλέτες, νεροχύτες, εκτεθειμένους σωλήνες ή υδραυλικά. Αν και μπορούν να επιβιώσουν έως και ένα μήνα χωρίς φαγητό, μπορούν να ζήσουν μόνο δύο εβδομάδες χωρίς νερό. 

Ζώντας λιγότερο από 180 ημέρες, οι θηλυκές ανατολίτικες κατσαρίδες παράγουν έως και οκτώ αυγοθήκες με 16 αυγά ανά περίπτωση. Οι θηλυκές ανατολίτικες κατσαρίδες μεταφέρουν τις κάψουλες των αυγών τους για 30 ώρες πριν τις ρίξουν σε μια ασφαλή, προστατευμένη περιοχή. Εξήντα ημέρες αργότερα, οι νύμφες εκκολάπτονται και ωριμάζουν έξι έως 12 μήνες αργότερα. Οι ανοιχτόχρωμες νύμφες είναι ενεργές από τον Μάρτιο έως το καλοκαίρι και μπορεί να λιώσουν επτά έως 10 φορές πριν ωριμάσουν το φθινόπωρο.   

Αφού εξελιχθούν σε ενήλικες, οι ανατολίτικες κατσαρίδες ζουν συνήθως από έξι έως 12 μ

Αναγνώριση μιας ανατολίτικης κατσαρίδας 

Οι ανατολίτικες κατσαρίδες ονομάζονται μερικές φορές «ζουριά του νερού» επειδή βγαίνουν από αποχετεύσεις και «μαύρες κατσαρίδες» λόγω του λείου, σκούρου σώματός τους. Πιο αργά και μικρότερα σε μέγεθος από άλλα είδη κατσαρίδων, τα αρσενικά έχουν μήκος περίπου μία ίντσα, με φτερά που καλύπτουν λιγότερο από το μισό της κοιλιάς τους, ενώ τα θηλυκά έχουν μήκος περίπου 1 1/4 ίντσας και έχουν μόνο κοντά φτερά. Παρά αυτά τα φτερά, οι ανατολίτικες κατσαρίδες στην πραγματικότητα δεν μπορούν να πετάξουν. 

Είναι επικίνδυνες οι κατσαρίδες της Ανατολής; 

Μία από τις πιο επικίνδυνες κατσαρίδες όσον αφορά τα βακτήρια και τα παθογόνα, η ισχυρή ορμή της ανατολίτικης κατσαρίδας προς το νερό τις οδηγεί συχνά σε υπονόμους και σε άλλες πηγές νερού με βακτήρια. Τους αρέσει επίσης να τρώνε σκουπίδια και να αποσυνθέτουν τα τρόφιμα. 

Οι ανατολίτικες κατσαρίδες συνήθως μεταφέρουν βακτήρια και ιούς από τα πόδια τους σε τρόφιμα, πιάτα, σκεύη και πάγκους και είναι γνωστό ότι μεταδίδουν δυσεντερία, π.χ. coli, σαλμονέλα και τροφική δηλητηρίαση. Αυτά τα παράσιτα μπορεί να μολύνουν τα τρόφιμα και τις επιφάνειες της κουζίνας σας, γεγονός που μπορεί να κάνει εσάς ή την οικογένειά σας να αρρωστήσετε. 

Πρόσφατες ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα αλλεργιογόνα της κατσαρίδας προκαλούν πολλές αλλεργικές αντιδράσεις στα παιδιά της πόλης. Φάνηκε μάλιστα ότι προκαλούν άσθμα στα παιδιά. Αυτά τα αλλεργιογόνα συσσωρεύονται σε εναποθέσεις περιττωμάτων, εκκρίσεων, χυτού δέρματος και πτωμάτων κατσαρίδων. 

Πρόληψη εισβολής ανατολικής κατσαρίδας

Μπαίνοντας κάτω από τις πόρτες, τα κενά κάτω από την επένδυση, τους σωλήνες, τις ανοιχτές αποχετεύσεις ή τους υπονόμους, μπορείτε να κρατήσετε μακριά τις ανατολίτικες κατσαρίδες διατηρώντας το σπίτι σας καθαρό και, το πιο σημαντικό, στεγνό.

Η καλή υγιεινή και η μείωση του ενδιαιτήματος, μαζί με την ηλεκτρική σκούπα, την επιτήρηση, το δόλωμα και το σφράγισμα των ρωγμών μπορούν γρήγορα να μειώσουν ή να εξαλείψουν έναν πληθυσμό κατσαρίδων. Δεδομένου ότι αυτά τα θηρία που αγαπούν τα σκουπίδια λατρεύουν το άρωμα των απορριμμάτων σε αποσύνθεση, είναι σημαντικό να κρατάτε τους κάδους απορριμμάτων σας κλειστούς και ασφαλείς.

Εξωτερικά, καλαφατίστε όλες τις τρύπες, σταματήστε τις διαρροές νερού, τις αποχετεύσεις με οθόνη ή καπάκι, αφαιρέστε τα φύλλα που σαπίζουν από φρεάτια παραθύρων, μετακινήστε τους κάδους σκουπιδιών από υγρούς χώρους και αερίστε τους υγρούς χώρους.

Πώς να απαλλαγείτε από τις ανατολίτικες κατσαρίδες

Οι ανατολίτικες κατσαρίδες είναι πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από άλλα είδη κατσαρίδων. Αν και οι ενήλικες μπορούν να θανατωθούν με εντομοκτόνο, νέες νύμφες μπορούν να εκκολαφθούν μέσα σε δύο μήνες.

Τα εντομοκτόνα σπρέι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία περιμετρικών ή φραγμών γύρω από σανίδες και πόρτες. Οι παγίδες δολωμάτων, οι κόκκοι εντομοκτόνων και τα ξεσκονόπανα μπορούν να είναι αποτελεσματικά μέσα για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες.

Για να αντιμετωπίσετε σωστά μια προσβολή από κατσαρίδες από την Ανατολή, ζητήστε τη βοήθεια των επαγγελματιών. Για ένα προσαρμοσμένο σχέδιο θεραπείας, επικοινωνήστε με την ομάδα της ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ VALTECO  χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.

ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ
ΜΥΓΑ
ΣΦΗΚΕΣ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ
ΑΚΑΡΕΑ
ΣΚΟΡΠΙΟΙ
ΑΡΑΧΝΗ
ΦΙΔΙΑ
ΠΤΗΝΑ
ΤΡΩΚΤΙΚΑ
ΤΕΡΜΙΤΕΣ
Α. ΚΑΤΑΤΣΑΡΙΔΑ
ΑΣΥΜΟΨΑΡΟ
ΣΑΡΑΚΙ
ΚΟΡΙΟΣ
ΜΑΥΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ
ΨΥΛΛΟΙ

    This website uses cookies to improve your web experience.