Skip links

 

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

Με τη δυνατότητά τους να δαγκώνουν, να τσιμπούν και να μολύνουν τα τρόφιμα, τα μυρμήγκια είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση. Μπορούν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την επιχείρησή σας. διακυβεύοντας την ασφάλεια και την ικανοποίηση των πελατών και των επισκεπτών και ενδεχομένως να προκαλέσουμε δαπανηρή ζημιά στις κατασκευές και τις ιδιοκτησίες σας. Οι ειδικοί της Υπηρεσίας Εξάλειψης Παρασίτων θα απαλλάξουν τις εγκαταστάσεις σας από τα μυρμήγκια.  

 

 

Υπηρεσία μυρμηγκιών 
Προσαρμοσμένες θεραπείες για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Από την επιθεώρηση για να ανιχνεύσετε πού εισέρχονται μυρμήγκια και έρποντα έντομα στις εγκαταστάσεις σας έως στοχευμένες θεραπείες και μια συνοπτική περιγραφή διορθωτικών μέτρων, ο ειδικός σέρβις της VALTECO θα συνεργαστεί μαζί σας για να απαλλάξει την περιοχή από τα υπάρχοντα παράσιτα και να προστατεύσει από μελλοντικές προσβολές.
Η υπηρεσία μυρμηγκιών μας περιλαμβάνει:  

 • Περιμετρική επιθεώρηση για τον προσδιορισμό του τύπου και των θέσεων φωλιάς μυρμηγκιών  
 • Στοχευμένες εφαρμογές δολωμάτων σε περιοχές υψηλής δραστηριότητας  
 • Υγρές και κοκκώδεις περιμετρικές θεραπείες που παρέχουν γρήγορο knockdown και δημιουργούν ένα μακροχρόνιο φράγμα ενάντια στα μυρμήγκια και άλλα έρποντα έντομα  
 • Περίγραμμα διορθωτικών μέτρων για την πρόληψη μελλοντικών προσβολών  
 • Εγγυημένη ικανοποίηση  
 • Όταν συνεργάζεστε με την VALTECO , μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε καινοτόμες, βασισμένες στην επιστήμη λύσεις που παρέχονται από αυστηρά εκπαιδευμένους ειδικούς παρασίτων που παρέχουν συνεπή και ακριβή εκτέλεση των πρωτοκόλλων υπηρεσιών. πρακτικές ιδέες για την προληπτική πρόληψη του κινδύνου παρασίτων.
  Ισχυρή δέσμευση για συνεργασία με τον πελάτη. Μαζί προστατεύουμε την επιτυχία.  

 

            Σε αντίθεση με τον τίτλο της, η βασίλισσα των μυρμηγκιών δεν είναι υπεύθυνη για την αποικία. δεν κατευθύνει τα μυρμήγκια ούτε παίρνει αποφάσεις για αποικίες. Μάλλον γεννά αυγά. Ο ρόλος της είναι ζωτικής σημασίας γιατί είναι η μόνη που μπορεί να γεννήσει αυγά και να αναπαράγει εργάτες για να εξασφαλίσει την επιβίωση της αποικίας.
Η βασίλισσα κατέχει την υψηλότερη θέση σε μια αποικία μυρμηγκιών – δεν υπάρχει βασιλιάς. Ορισμένα είδη μυρμηγκιών έχουν περισσότερες από μία βασίλισσες ανά αποικία, αλλά υπάρχει περιορισμένος αριθμός, οπότε αν πεθάνει η βασίλισσα(ες), η αποικία πεθαίνει, γιατί δεν θα δημιουργηθούν νέοι εργάτες. Μόλις ο τελευταίος από τους υπάρχοντες εργάτες φτάσει στη διάρκεια ζωής των τριών έως τεσσάρων μηνών και πεθάνει, η αποικία θα καταστραφεί. (Πηγή)
Η βασίλισσα δεν ψάχνει για φαγητό, δεν αφήνει ποτέ τη φωλιά, ούτε καν ταΐζει τον εαυτό της. Αντίθετα, τρέφεται από τις εργάτριες που είναι όλες στείρες γυναίκες. Καθώς μια αποικία μεγαλώνει, τελικά θα παράγει φτερωτά αρσενικά και θηλυκά μυρμήγκια, τα οποία σμήνος από τη φωλιά για να ζευγαρώσουν. Μετά το ζευγάρωμα, το αρσενικό θα πεθάνει και το θηλυκό θα αναζητήσει μια νέα θέση φωλιάς—για να ξεκινήσει ξανά η διαδικασία. (Πηγή)
Τα μυρμήγκια δεν έχουν αυτιά. «Ακούνε» νιώθοντας δονήσεις στο έδαφος μέσα από τα πόδια τους. (National Pest Management Association) Τα περισσότερα μυρμήγκια έχουν πολύ κακή όραση, αλλά μερικά δεν έχουν καθόλου μάτια. Αυτά τα είδη έχουν αναπτύξει τόσο προηγμένη επικοινωνία μέσω των κεραιών τους που δεν χρειάζονται μάτια. (Antark.net)
Το συνολικό βάρος όλων των μυρμηγκιών στον κόσμο είναι το ίδιο, αν όχι μεγαλύτερο από αυτό όλων των ανθρώπων. (Antark.net)
Γεγονότα μυρμηγκιών 

Διάφορα άλλα είδη παρασίτων μυρμηγκιών

ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΞΥΛΟΥ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ (SOLENOPSIS INVICTA)

MΥΡΜΗΓΚΙ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ

Μέθοδοι αντιμετώπισης

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης στα μυρμήγκια είναι παραπάνω από μία και περιλαμβάνουν δολώματα, ρυθμιστές ανάπτυξης εντόμων, εντομοκτόνα κ.ά Εάν κριθεί απαραίτητο μπορούν να συνδυαστούν. Ανάλογα με την περίπτωση, χρησιμοποιείται υπολειμματικός ψεκασμός, εντομοκτόνα υγειονομικής σημασίας, μη τοξικά μυρμηγκοκτόνα gel και οικολογικές απωθητικές ουσίες. Συνιστάται ο τακτικός ψεκασμός των κήπων με ειδικά σκευάσματα για δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προληπτικά μέτρα

 • Καθαριότητα των χώρων. Ιδιαίτερα στις κουζίνες δεν θα πρέπει να μένουν υπολείμματα τροφίμων στους πάγκους ή το τραπέζι.
 • Συχνή καθαριότητα των ντουλαπιών, όπου αποθηκεύονται τρόφιμα.
 • Καθημερινή απόρριψη των απορριμάτων.
 • Στεγανοποίηση μικρών οπών ή ρωγμών που βρίσκονται ενδεχομένως στις κουζίνες.

ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ
ΜΥΓΑ
ΣΦΗΚΕΣ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ
ΑΚΑΡΕΑ
ΣΚΟΡΠΙΟΙ
ΑΡΑΧΝΗ
ΦΙΔΙΑ
ΠΤΗΝΑ
ΤΡΩΚΤΙΚΑ
ΤΕΡΜΙΤΕΣ
Α. ΚΑΤΑΤΣΑΡΙΔΑ
ΑΣΥΜΟΨΑΡΟ
ΣΑΡΑΚΙ
ΚΟΡΙΟΣ
ΜΑΥΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ
ΨΥΛΛΟΙ

  This website uses cookies to improve your web experience.